Nieuws


 • Corona vaccinatie 90+

  Corona vaccinatie 90+

  21-01-2021 ·

  Corona vaccinaties 90+ - naast de medewerkers in de acute zorg en verpleeghuis en thuiszorg gaat de GGD volgende week ook starten met het vaccineren van de alleroudsten van onze samenleving: iedereen van 90 jaar en ouder die nog mobiel genoeg is om naar een priklokatie te gaan. In totaal ongeveer 90.000 Nederlanders. Bij ons in de praktijk zijn het er maar een paar. Het vaccin kan alleen op een priklokatie van de GGD gegeven worden, dus niet thuis. Dit heeft te maken met de bewaarcondities van het vaccin. Het uitnodigen van deze kwetsbare groep zullen wij als huisarts gaan doen. De paar mensen om wie het gaat worden op korte termijn (vrijdag 22 of maandag 25 januari) door onze praktijk benaderd over de gang van zaken. Als je ook maar enigszins mobiel bent met rolstoel of rollator is ons advies naar de GGD lokatie te gaan. Wanneer we thuis kunnen gaan prikken is nog niet duidelijk en kan nog even gaan duren.

 • Het Corona-vaccin

  Het Corona-vaccin

  07-01-2021 ·

  Eindelijk is het zover. Gisteren is de eerste zorgmedewerker gevaccineerd met het Corona-vaccin. Er leven veel vragen over het vaccin. Is de vaccinatie wel veilig? Mag ik met mijn ziektes, verminderde weerstand of medicijngebruik het vaccin wel krijgen? Welk vaccin ga ik krijgen? En wanneer word ik gevaccineerd?
  We begrijpen dat deze vragen er zijn. Gelukkig kunnen we op steeds meer vragen een antwoord geven. Hieronder een aantal belangrijke punten op een rij. Als er meer relevantie informatie beschikbaar is houden we jullie via de website en Facebook/Instagram op de hoogte:

  Wij als huisartsen zijn voorstander van vaccineren. We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat het vaccin onveilig is of ernstige bijwerkingen heeft.
  Als eerste worden zorgmedewerkers in de acute zorg en zorginstellingen gevaccineerd. Daarna zijn bewoners van zorginstellingen aan de beurt. De beperkingen en snelheid van vaccineren hangt af van de beschikbaarheid van het vaccin.
  In de huisartsenpraktijk zullen wij de volgende groepen gaan vaccineren: 75+ ers, niet mobiele 60+ers, en alle patiënten met een medische indicatie. Zodra het vaccin voor de huisartspraktijk beschikbaar is (dit zal het Moderna vaccin zijn) worden de mensen die als eerste voor vaccinatie in aanmerking komen door ons geïnformeerd. Over het tijdstip van de vaccinatie is nog niks bekend.
  De gezonde mensen van 60-75 jaar zullen door de GGD gevaccineerd worden. Voor de grootste groep gezonde mensen van 18-60 jaar is dit nog niet helemaal duidelijk.

  Er zijn een aantal redenen waarom vaccinatie niet verstandig is of even uitgesteld dient te worden. Deze staan duidelijk in de uitnodigingsbrief genoemd. Bij twijfel kan je hierover contact opnemen met ons.

  Op de site van het RIVM Vaccin tegen COVID-19 | RIVM is veel informatie te vinden.

 • Kerstdrukte op de huisartsenpost

  Kerstdrukte op de huisartsenpost

  23-12-2020 ·

  In verband met de Corona drukte en twee lange weekenden met kerst en oud en nieuw wordt er grote drukte verwacht op de huisartsenpost. We willen jullie vragen om alleen bij spoed die niet tot maandag kan wachten met de huisartsenpost te bellen. Zorg dat je voldoende medicijnen en verbandmiddelen in huis hebt om de feestdagen door te komen. Op Thuisarts.nl zijn veel adviezen te vinden bij vaak voorkomende klachten. Voor een digitaal advies zijn wij tijdens de feestdagen ook te bereiken via Mijngezondheid.net.

  We wensen iedereen rustige en gezonde feestdagen

 • CORONA UPDATE

  CORONA UPDATE

  01-10-2020 ·

  De verscherpte landelijke maatregelen ivm toename van het aantal Corona besmettingen werken ook door in onze praktijk. Om u en onszelf te beschermen voeren we een aantal maatregelen in (mede op het advies van de landelijke huisarts vereniging). Dit betekent vanaf 30 september:

  - we vragen patiënten om een neus-mondmaskers te dragen (dat mag ook een stoffen zijn), ook als je geen luchtwegklachten hebt.

  - iedere medewerker in de praktijk die direct met patiënten in contact komt en de 1,5 meter niet kan borgen draagt een chirurgisch neus-mondmasker

  - bij binnenkomst worden de handen ontsmet

  - we proberen zoveel mogelijk consulten telefonisch af te handelen. Belangrijk vinden we dat alle noodzakelijke maar ook niet noodzakelijke zorg door blijft gaan

  - we richten speciale Corona spreekuren in waarbij extra maatregelen worden genomen. Wanneer het aantal verdachte patiënten toeneemt zal dit spreekuur verplaatst worden naar een plek buiten de praktijk (in samenwerking met praktijk Nuland en Geffen). Zo kan de gewone zorg veilig door gaan

  - de assistentes zullen meer uitvragen aan de telefoon en vragen naar Corona gerelateerde klachten bij het inplannen van een afspraak. De wachttijden kunnen hierdoor oplopen. We vragen hiervoor uw begrip.

  We houden jullie via social media en onze website zoveel mogelijk op de hoogte.
 • Stoptober

  Stoptober

  31-08-2020 ·

  Stoptober: Stoppen met roken in oktober

  Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

  De zevende editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

  De landelijke kick-off van Stoptober is op donderdag 3 september 2020 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2020 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 320.000 stoppers jou voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

  Stoppen met roken doe je niet alleen

  Dit jaar kunnen stoppers wederom gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie, motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Indien gewenst kan de app vervolgens het hele jaar worden gebruikt ter ondersteuning. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op www.stoptober.nl die 3 september live gaat en waar je je kunt inschrijven, want jij doet toch ook mee?

  Stoptoberhuis

  Ook dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 25 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret. Kijk op www.stoptoberhuis.nl voor meer informatie.

  Meedoen aan Stoptober

  Vanaf 3 september 2020 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en maak gebruik van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden. De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

  Initiatiefnemers
  Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

 • Vakantie Jos en Janneke

  Vakantie Jos en Janneke

  24-06-2020 ·

  Van 27 juni t/m 12 juli zijn huisartsen Jos van der Sande en Janneke Bressers met vakantie. De praktijk is deze weken wel gewoon open. De assistentes zijn aanwezig voor al uw vragen en staan klaar om u te adviseren bij uw klachten. Waarnemend huisarts Eva Zegger is 4 dagen per week aanwezig. Ze neemt de medische zorg deze weken van ons over. Je kunt via de website, MGN of telefonisch een afspraak bij haar inplannen. Als ze afwezig is nemen de huisartsen van praktijk Nuland waar voor zorg die niet tot de volgende dag kan wachten.

 • Corona update 28 mei

  Corona update 28 mei

  28-05-2020 ·

  Omdat de Corona zorgvragen afnemen hebben met de huisartsen uit Maasdonk besloten de gezamenlijke spreekuren in Geffen te stoppen. We zullen als het nodig is patiënten met klachten verdacht voor Corona weer in Vinkel gaan zien. Dit doen we op woensdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur.

  Voor het spreekuur op de praktijk gelden de volgende aandachtspunten:
  Alleen op afspraak te bezoeken na overleg met de assistente
  De huisarts ontvangt u in beschermende kleding
  U krijgt een masker voor om verspreiding van het virus te voorkomen
  U wacht buiten in uw auto totdat de huisarts u komt halen

  We zijn trots op hoe we in Maasdonk de zorg tot zover hebben vorm gegeven. We willen de huisartspraktijk in Geffen extra bedanken voor hun gastvrijheid en inspanningen van de afgelopen maanden.

 • Wij vragen om uw feedback

  Wij vragen om uw feedback

  26-05-2020 ·

  Eén keer in de drie jaar houden we een enquête onder onze patiënten over het reilen en zeilen in onze praktijk en het functioneren van de huisartsen.

  Het doel is om te weten te komen hoe tevreden u bent over de praktijk en over de huisartsen. En waar we, indien mogelijk, nog verbeterpunten kunnen doorvoeren. Wij willen u vragen om via onderstaande link (een van) de enquêtes in te vullen zodat we met de resultaten aan de slag kunnen. U kunt kiezen of u iets wilt invullen over de praktijk in het algemeen of specifiek over een van de huisartsen (beiden mag ook). Bedankt alvast voor de moeite!

  Hier vindt u de directe link naar de enquêtes.

 • Onze website in een nieuw jasje!

  Onze website in een nieuw jasje!

  12-05-2020 ·

  In maart 2021 hopen we jullie te mogen ontvangen op onze nieuwe locatie aan de Lindenlaan 28. Zoals velen van jullie al hebben kunnen zien is de bouw in volle gang. We zijn trots op al het werk dat al verzet is en het eindresultaat dat we voor ogen hebben. Aansluitend bij de sfeer van de nieuwe praktijk hebben we onze website in een nieuw jasje gestoken. Hetzelfde logo in een andere kleur en lettertype. Alle informatie en functionaliteiten van de oude website zijn ook terug te vinden op de nieuwe site. Soms in een iets andere vorm of op een andere plek. Neem eens een kijkje als je nieuwsgierig bent. En mocht je informatie missen of is er iets niet duidelijk, laat het ons dan weten. De website is er namelijk voor u.

 • Corona Update - 28 april 2020

  Corona Update - 28 april 2020

  28-04-2020 ·

  De Corona pandemie is nog lang niet onder controle. Gelukkig lijken het aantal besmettingen in onze regio wel af te nemen. Bijna 6 weken heeft de 'gewone' huisartsenzorg op een heel laag pitje gestaan. Mensen bleven weg uit angst om besmet te raken of omdat ze dachten dat we zo druk zijn dat hun klacht nog wel even kon wachten. Maar ook de reguliere zorg trekt weer aan en daar zijn we blij mee. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden:

  - patiënten met luchtwegklachten of koorts blijven we zien op het spreekuur in Geffen in beschermende kleding. We proberen onze 'eigen' patiënten zoveel mogelijk in te plannen als wij daar zelf aanwezig zijn

  - het inloopspreekuur houden we voorlopig gesloten

  - we proberen zoveel mogelijk klachten waarbij dat mogelijk en verantwoord is via een e-consult of telefonisch te behandelen. Via mijngezondheid.net kunt u gemakkelijk uw vraag via een e-consult stellen. Zie onder contact op deze website.

  - het inplannen van afspraken is nu alleen telefonisch mogelijk in verband met de triage van uw klachten.

  - we streven ernaar zo min mogelijk mensen tegelijk in de praktijk te hebben. Hier houden we in onze planning rekening mee. We vragen u om niet eerder dan uw afspraak gepland staat de praktijk binnen te gaan. Wanneer de wachtkamer onverhoopt toch druk is, wacht dan buiten tot u aan de beurt bent.

  - Het is voorlopig niet mogelijk om bloed te laten prikken bij ons op de praktijk. Hier vind u de prikposten van het Bernhoven ziekenhuis waar u nu wel terecht kunt.

 • Bloedprikken - belangrijk bericht!

  Bloedprikken - belangrijk bericht!

  09-04-2020 ·

  In verband met het Corona-virus hebben de ziekenhuizen de locaties van de prikposten drastisch verminderd. Op de website van het ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch ziekenhuis ziet u de actuele prikposten met hun openingstijden.

  De prikpost op onze praktijk zal voorlopig gesloten zijn.

  We vragen u om niet urgent bloedonderzoek (zoals uw jaarlijkse controle voor diabetes of hart- en vaatziekten) voorlopig uit te stellen. Wanneer de reguliere zorg weer gewoon door kan gaan berichten we u uiteraard opnieuw.

 • Corona Update 17 maart

  Corona Update 17 maart

  17-03-2020 ·

  CORONA UPDATE - We werken met man en macht in heel zorgend Brabant om overeind te blijven tijdens deze Corona uitbraak.

  In de ziekenhuizen wordt alle geplande zorg afgeschaald. Contacten met patiënten worden beperkt waar dat kan. Als huisarts zijn we meer dan ooit de poortwachter in de zorg. We zullen vaker de keus moeten maken om patiënten niet te verwijzen en geen verder onderzoek aan te vragen, waar we dat anders wel zouden doen. Deze afweging wordt voor iedereen zorgvuldig afgewogen op basis van klachten en beschikbaarheid van de zorg. We vragen hiervoor jullie begrip.

  Maandag 16 maart hebben we voor het eerst op de praktijk in Geffen de patiënten met Corona verdachte klachten gezien. De samenwerking tussen de drie praktijken verliep heel erg fijn en soepel. We hebben elkaar hard nodig nu.

  Nog een paar mededelingen:

  - het inloopspreekuur blijft gesloten. U kunt met de assistente contact opnemen voor een afspraak met de huisarts. We maken elke dag opnieuw de inschatting welke klachten we kunnen blijven zien, afhankelijk van het beroep dat op ons wordt gedaan voor spoedzorg en Corona gerelateerde klachten.

  - in verband met de noodzaak van een zorgvuldige triage aan de telefoon alvorens een afspraak op het spreekuur in te plannen is er voorlopig geen mogelijkheid voor het maken van een afspraak via de website of mijngezondheid.net. Overige functionaliteiten op mijngezondheid.net blijven wel actief

  - het laboratorium van ziekenhuis Bernhoven heeft het grootste deel van de bloedprik locaties gesloten, zo ook die in onze praktijk. Voor de actuele open locaties kunt u de website van het Bernhoven ziekenhuis raadplegen.

  - houdt u aan de voorschriften van het RIVM en de overheid. Blijf met klachten echt binnen, bescherm de kwetsbaren onder ons en zorg goed voor elkaar waar mogelijk!

 • LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  20-04-2019 ·

  In verband met personeelstekorten is de wachttijd voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs fors opgelopen. Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) tracht dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze ervaring is dat er weinig schot in de zaak zit. Wij adviseren u bij verlenging van uw rijbewijs tijdig te beginnen met de aanvraagprocedure. De doorlooptijd is minimaal 1/2 jaar voor het verlengen van uw papiertje.

  Voor de daadwerkelijk medische keuring verwijzen wij u naar de onafhankelijke dokters van Huisartsenpraktijk Nuland.

 • Verslaafd.....er is een oplossing!

  Verslaafd.....er is een oplossing!

  20-04-2019 ·

  Het blijft een taboe, ergens aan verslaafd zijn. Het zorgt vaak voor een grote lijdensdruk, forse problematiek om velerlei vlakken (financieel, gezinsleven, stemming). Wij staan voor openheid zonder een waardeoordeel over u als persoon. Wij benaderen het als een vervelende hardnekkerige ziekte die een goede behandeling verdiend.

  Wij nodigen u uit om uw verslaving bespreekbaar te maken zodat we snel de juiste behandeling binnen onze praktijk kunnen geven. Per 1 april is Marieke van der Burght werkzaam als verslavingsconsulente. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op de dit gebied. Haar consulten zijn gratis beschikbaar voor patiënten en hun partners uit Nuland-Geffen-Vinkel.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor