Nieuws


 • CORONA UPDATE

  CORONA UPDATE

  01-10-2020 ·

  De verscherpte landelijke maatregelen ivm toename van het aantal Corona besmettingen werken ook door in onze praktijk. Om u en onszelf te beschermen voeren we een aantal maatregelen in (mede op het advies van de landelijke huisarts vereniging). Dit betekent vanaf 30 september:

  - we vragen patiënten om een neus-mondmaskers te dragen (dat mag ook een stoffen zijn), ook als je geen luchtwegklachten hebt.

  - iedere medewerker in de praktijk die direct met patiënten in contact komt en de 1,5 meter niet kan borgen draagt een chirurgisch neus-mondmasker

  - bij binnenkomst worden de handen ontsmet

  - we proberen zoveel mogelijk consulten telefonisch af te handelen. Belangrijk vinden we dat alle noodzakelijke maar ook niet noodzakelijke zorg door blijft gaan

  - we richten speciale Corona spreekuren in waarbij extra maatregelen worden genomen. Wanneer het aantal verdachte patiënten toeneemt zal dit spreekuur verplaatst worden naar een plek buiten de praktijk (in samenwerking met praktijk Nuland en Geffen). Zo kan de gewone zorg veilig door gaan

  - de assistentes zullen meer uitvragen aan de telefoon en vragen naar Corona gerelateerde klachten bij het inplannen van een afspraak. De wachttijden kunnen hierdoor oplopen. We vragen hiervoor uw begrip.

  We houden jullie via social media en onze website zoveel mogelijk op de hoogte.
 • Stoptober

  Stoptober

  31-08-2020 ·

  Stoptober: Stoppen met roken in oktober

  Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober!

  De zevende editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans 5x groter dat je blijvend stopt met roken.

  De landelijke kick-off van Stoptober is op donderdag 3 september 2020 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2020 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 320.000 stoppers jou voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

  Stoppen met roken doe je niet alleen

  Dit jaar kunnen stoppers wederom gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie, motiverende berichten en een ‘noodhulp’ lijn. De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Indien gewenst kan de app vervolgens het hele jaar worden gebruikt ter ondersteuning. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op www.stoptober.nl die 3 september live gaat en waar je je kunt inschrijven, want jij doet toch ook mee?

  Stoptoberhuis

  Ook dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 25 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret. Kijk op www.stoptoberhuis.nl voor meer informatie.

  Meedoen aan Stoptober

  Vanaf 3 september 2020 kun je je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en maak gebruik van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden. De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

  Initiatiefnemers
  Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

 • Vakantie Jos en Janneke

  Vakantie Jos en Janneke

  24-06-2020 ·

  Van 27 juni t/m 12 juli zijn huisartsen Jos van der Sande en Janneke Bressers met vakantie. De praktijk is deze weken wel gewoon open. De assistentes zijn aanwezig voor al uw vragen en staan klaar om u te adviseren bij uw klachten. Waarnemend huisarts Eva Zegger is 4 dagen per week aanwezig. Ze neemt de medische zorg deze weken van ons over. Je kunt via de website, MGN of telefonisch een afspraak bij haar inplannen. Als ze afwezig is nemen de huisartsen van praktijk Nuland waar voor zorg die niet tot de volgende dag kan wachten.

 • Corona update 28 mei

  Corona update 28 mei

  28-05-2020 ·

  Omdat de Corona zorgvragen afnemen hebben met de huisartsen uit Maasdonk besloten de gezamenlijke spreekuren in Geffen te stoppen. We zullen als het nodig is patiënten met klachten verdacht voor Corona weer in Vinkel gaan zien. Dit doen we op woensdag en vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur.

  Voor het spreekuur op de praktijk gelden de volgende aandachtspunten:
  Alleen op afspraak te bezoeken na overleg met de assistente
  De huisarts ontvangt u in beschermende kleding
  U krijgt een masker voor om verspreiding van het virus te voorkomen
  U wacht buiten in uw auto totdat de huisarts u komt halen

  We zijn trots op hoe we in Maasdonk de zorg tot zover hebben vorm gegeven. We willen de huisartspraktijk in Geffen extra bedanken voor hun gastvrijheid en inspanningen van de afgelopen maanden.

 • Wij vragen om uw feedback

  Wij vragen om uw feedback

  26-05-2020 ·

  Eén keer in de drie jaar houden we een enquête onder onze patiënten over het reilen en zeilen in onze praktijk en het functioneren van de huisartsen.

  Het doel is om te weten te komen hoe tevreden u bent over de praktijk en over de huisartsen. En waar we, indien mogelijk, nog verbeterpunten kunnen doorvoeren. Wij willen u vragen om via onderstaande link (een van) de enquêtes in te vullen zodat we met de resultaten aan de slag kunnen. U kunt kiezen of u iets wilt invullen over de praktijk in het algemeen of specifiek over een van de huisartsen (beiden mag ook). Bedankt alvast voor de moeite!

  Hier vindt u de directe link naar de enquêtes.

 • Onze website in een nieuw jasje!

  Onze website in een nieuw jasje!

  12-05-2020 ·

  In maart 2021 hopen we jullie te mogen ontvangen op onze nieuwe locatie aan de Lindenlaan 28. Zoals velen van jullie al hebben kunnen zien is de bouw in volle gang. We zijn trots op al het werk dat al verzet is en het eindresultaat dat we voor ogen hebben. Aansluitend bij de sfeer van de nieuwe praktijk hebben we onze website in een nieuw jasje gestoken. Hetzelfde logo in een andere kleur en lettertype. Alle informatie en functionaliteiten van de oude website zijn ook terug te vinden op de nieuwe site. Soms in een iets andere vorm of op een andere plek. Neem eens een kijkje als je nieuwsgierig bent. En mocht je informatie missen of is er iets niet duidelijk, laat het ons dan weten. De website is er namelijk voor u.

 • Corona Update - 28 april 2020

  Corona Update - 28 april 2020

  28-04-2020 ·

  De Corona pandemie is nog lang niet onder controle. Gelukkig lijken het aantal besmettingen in onze regio wel af te nemen. Bijna 6 weken heeft de 'gewone' huisartsenzorg op een heel laag pitje gestaan. Mensen bleven weg uit angst om besmet te raken of omdat ze dachten dat we zo druk zijn dat hun klacht nog wel even kon wachten. Maar ook de reguliere zorg trekt weer aan en daar zijn we blij mee. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden:

  - patiënten met luchtwegklachten of koorts blijven we zien op het spreekuur in Geffen in beschermende kleding. We proberen onze 'eigen' patiënten zoveel mogelijk in te plannen als wij daar zelf aanwezig zijn

  - het inloopspreekuur houden we voorlopig gesloten

  - we proberen zoveel mogelijk klachten waarbij dat mogelijk en verantwoord is via een e-consult of telefonisch te behandelen. Via mijngezondheid.net kunt u gemakkelijk uw vraag via een e-consult stellen. Zie onder contact op deze website.

  - het inplannen van afspraken is nu alleen telefonisch mogelijk in verband met de triage van uw klachten.

  - we streven ernaar zo min mogelijk mensen tegelijk in de praktijk te hebben. Hier houden we in onze planning rekening mee. We vragen u om niet eerder dan uw afspraak gepland staat de praktijk binnen te gaan. Wanneer de wachtkamer onverhoopt toch druk is, wacht dan buiten tot u aan de beurt bent.

  - Het is voorlopig niet mogelijk om bloed te laten prikken bij ons op de praktijk. Hier vind u de prikposten van het Bernhoven ziekenhuis waar u nu wel terecht kunt.

 • Bloedprikken - belangrijk bericht!

  Bloedprikken - belangrijk bericht!

  09-04-2020 ·

  In verband met het Corona-virus hebben de ziekenhuizen de locaties van de prikposten drastisch verminderd. Op de website van het ziekenhuis Bernhoven en het Jeroen Bosch ziekenhuis ziet u de actuele prikposten met hun openingstijden.

  De prikpost op onze praktijk zal voorlopig gesloten zijn.

  We vragen u om niet urgent bloedonderzoek (zoals uw jaarlijkse controle voor diabetes of hart- en vaatziekten) voorlopig uit te stellen. Wanneer de reguliere zorg weer gewoon door kan gaan berichten we u uiteraard opnieuw.

 • Corona Update 17 maart

  Corona Update 17 maart

  17-03-2020 ·

  CORONA UPDATE - We werken met man en macht in heel zorgend Brabant om overeind te blijven tijdens deze Corona uitbraak.

  In de ziekenhuizen wordt alle geplande zorg afgeschaald. Contacten met patiënten worden beperkt waar dat kan. Als huisarts zijn we meer dan ooit de poortwachter in de zorg. We zullen vaker de keus moeten maken om patiënten niet te verwijzen en geen verder onderzoek aan te vragen, waar we dat anders wel zouden doen. Deze afweging wordt voor iedereen zorgvuldig afgewogen op basis van klachten en beschikbaarheid van de zorg. We vragen hiervoor jullie begrip.

  Maandag 16 maart hebben we voor het eerst op de praktijk in Geffen de patiënten met Corona verdachte klachten gezien. De samenwerking tussen de drie praktijken verliep heel erg fijn en soepel. We hebben elkaar hard nodig nu.

  Nog een paar mededelingen:

  - het inloopspreekuur blijft gesloten. U kunt met de assistente contact opnemen voor een afspraak met de huisarts. We maken elke dag opnieuw de inschatting welke klachten we kunnen blijven zien, afhankelijk van het beroep dat op ons wordt gedaan voor spoedzorg en Corona gerelateerde klachten.

  - in verband met de noodzaak van een zorgvuldige triage aan de telefoon alvorens een afspraak op het spreekuur in te plannen is er voorlopig geen mogelijkheid voor het maken van een afspraak via de website of mijngezondheid.net. Overige functionaliteiten op mijngezondheid.net blijven wel actief

  - het laboratorium van ziekenhuis Bernhoven heeft het grootste deel van de bloedprik locaties gesloten, zo ook die in onze praktijk. Voor de actuele open locaties kunt u de website van het Bernhoven ziekenhuis raadplegen.

  - houdt u aan de voorschriften van het RIVM en de overheid. Blijf met klachten echt binnen, bescherm de kwetsbaren onder ons en zorg goed voor elkaar waar mogelijk!

 • LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  LET OP: wachttijden CBR lopen op!

  20-04-2019 ·

  In verband met personeelstekorten is de wachttijd voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs fors opgelopen. Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) tracht dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze ervaring is dat er weinig schot in de zaak zit. Wij adviseren u bij verlenging van uw rijbewijs tijdig te beginnen met de aanvraagprocedure. De doorlooptijd is minimaal 1/2 jaar voor het verlengen van uw papiertje.

  Voor de daadwerkelijk medische keuring verwijzen wij u naar de onafhankelijke dokters van Huisartsenpraktijk Nuland.

 • Verslaafd.....er is een oplossing!

  Verslaafd.....er is een oplossing!

  20-04-2019 ·

  Het blijft een taboe, ergens aan verslaafd zijn. Het zorgt vaak voor een grote lijdensdruk, forse problematiek om velerlei vlakken (financieel, gezinsleven, stemming). Wij staan voor openheid zonder een waardeoordeel over u als persoon. Wij benaderen het als een vervelende hardnekkerige ziekte die een goede behandeling verdiend.

  Wij nodigen u uit om uw verslaving bespreekbaar te maken zodat we snel de juiste behandeling binnen onze praktijk kunnen geven. Per 1 april is Marieke van der Burght werkzaam als verslavingsconsulente. Zij heeft meer dan 15 jaar ervaring op de dit gebied. Haar consulten zijn gratis beschikbaar voor patiënten en hun partners uit Nuland-Geffen-Vinkel.

Onze praktijk is rolstoelvriendelijk · Wij staan voor